Štítary A – Prosiměřice - 1 : 4 (1:2)

01.11.2014 13:05

Štítary A – Prosiměřice - 1 : 4 (1:2)

Karban

 

Před úterní dohrávkou odloženého kola zajížděli do našeho do té doby nepokořeného fotbalového stánku tým z Prosiměřic. Začátek zápasu vypadal, jako na jednoznačnou záležitost v náš prospěch. V prvních 10 minutách soupeřova obrana nebyla schopna zastavovat naše útoky a nebýt naší nemohoucnosti v koncovce a skvělých zákroků golmana hostí mohlo to být již 3:0. Bohužel neproměňování šancí se stále opakuje a tak soupeř po odolání prvotního tlaku zkusil vystřelit na naši branku a hned první rána na bránu z velké vzdálenosti zapadla pod břevno a my zůstali jako opaření. Prohrávali jsme jedna nula, ale znovu se hráči střídali v neproměňování šancí. Karban v samostatném průniku zakončoval zbytečně brzo, Kyca tváří v tvář golmanovi střílí do něj a další akci sám před bránou zakončuje hlavičkou mimo. A tak soupeř zase zkusil z ojedinělé akce vystřelit a nádherná rána, která olízla tyč znovu skončila v naší síti. Na štěstí hned krátce potom se nám podařilo proměnit snad pátou tutovku, kdy si Karban poradil s obráncem a následnou narážečkou s Kycou zakončil nekompromisně na delší tyč a bylo to 1:2. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že budou další šance a že není možné, aby to tam již nezačalo padat. Opak byl pravdou, v druhém poločase nám hodně vázla kombinace, ale i tak jsme znovu měli vyložené gólovky, ale ani střídající Oskar, nebo ostatní nedokázali své šance proměnit a když i hlavička Kocha skončila na brankové konstrukci, bylo jasné, že tentokrát na body doma nedosáhneme. Soupeř ještě přidal dva góly, když jednou nenápadný centr zapadl za záda golmana a čtvrtý gól v závěru už jenom pečetil náš nevydařený zápas.

 

Škoda jenom, že jsme opět nebyli kompletní a nebylo tak možno střídáním více oživit upadající záložní řadu, ale i tak jsme měli tolik šancí, že by to stačilo na dva zápasy. Snad se do dalších zápasů kluci uzdraví a budeme opět moci více reagovat střídáním na stav v zápase.

 

Vzhledem k tomu, že tento komentář píšu již po úterní dohrávce, mohu okomentovat nedostavení se oddílu Petřína k zápasu. Velice mě to mrzí, na zápas se všichni těšili od diváků po hráče a úplně mi to zkazilo sváteční odpoledne. Ukázalo se, jak je tento oddíl nedisciplinovaný a neférový. Tak jak oni jsme byli ve srabu i my, ale raději jsme hráli třeba i s žáky nebo 10 hráči, ale hráli a bojovali. To ukazuje sílu a vyspělost oddílu. Když byl Petřín v laufu a dařilo se tak to přijede a chvástá se, ale když mu teče do bot, raději to vzdá bez boje, aby náhodou hodně nedostal (ale i my měli kluky pryč a sestava byla hodně slepená). Osobně bych žádné pokuty nerozdával, ke kontumaci bych přidal pravidlo, že by soupeř místo zápasu u něj musel znovu přijet, aby diváci o tento zápas nepřišli. Ale to jen taková vsuvka, tak že Štítary – Petřín. 3:0, kontumačně.

 

Šimka   

Zpět
https://www.youtube.com/watch?v=ht7AWIhMohA&feature=related